GREEN ACT eTwinning PROJEMİZ

Çevre sorunları tüm dünyayı ilgilendiren temel sorunların başında gelmektedir. 2021 yazında Avrupa'da meydana gelen yangın ve sel gibi doğal afetler, iklim değişikliğinin sonuçları olarak değerlendiriliyor. Projemizin amacı, küresel sorunlara çözüm önerileri geliştirmektir.

Kuruculuğunu Evren Paşa Ortaokulu ve Aksaz Turgutreis Ortaokulu' nun üstlendiği GREEN ACT eTwinning Projesi ilçemizden Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulu, Hisarönü Hüseyin Durmaz Ortaokulu, Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu, Marmaris Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Marmaris Ortaokulu' ndan toplam 10 öğretmen katılmıştır. Avrupa' dan da Malta , İtalya, Fransa, Yunanistan ve Polonya' dan 10 öğretmenin katılımıyla toplam 20 öğretmen ve 300'den fazla ortaokul öğrencisinin daha yaşanabilir bir dünya için bir araya geldiği projemizin amacı, çevremizde küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmaktır. Doğayla empati kuran, enerji tasarrufu bilincine sahip nesiller yetiştirmek için kurulan projemizde öğrenciler kendi okul takımlarıyla ve uluslararası karışık takımlarda işbirliği içinde çeşitli etkinlikler yaparak projeye katkı sağlamışlardır.

10-05-2022

Yayın: 10.05.2022 - Güncelleme: 10.05.2022 14:09 - Görüntülenme: 250