T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MARMARİS - Marmaris Ortaokulu

JUNİOR UNİVERSAL NEGOTİATİON

Ortokul düzeyi temsili Birleşmiş Milletler "junior Universal Negotiation" konferansı bu yıl ilk defa Marmaris'te yapıldı

Ortaokul düzeyi temsili Birleşmiş Milletler "Junior Universal Negotiation" konferansı bu yıl ilk defa Marmaris'te yapıldı.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen proje, İngilizce Öğretmenimiz Çiğdem Çetin'in danışmanlığındaki okulumuzun katılımı ile birlikte Ahu Herman Ortaokulu, Marmaris Bilim Sanat Merkezi ve Marmaris Bahçeşehir Koleji'nin işbirliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.   

Birleşmiş Milletler Meclisi'nin bir modellemesi olan projede, söz konusu okul ve kurumlardan öğrencilerin oluşturduğu delegeler, "Teknoloji Çağında Siber Zorbalık, Yapay Zeka, Ülkeler arasındaki Eğitsel Eşitsizlikler ve Bunların Gençler Üzerindeki Etkisi" konuları üzerine temsil ettikleri ülkelerin görüşlerini ve sorunlara yönelik  çözüm önerilerini İngilizce dilinde meclise sundular.  

İngilizce Öğretmenimiz Çiğdem Çetin, "Öğrencilerimizin güncel dünya meselelerindeki farkındalıklarını artırmak, çözüm yolları sunarak aktif katılımlarını sağlamak, yabancı dil ve temsil becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturduğumuz bu proje amacına ulaşmıştır. Her öğrencimiz süreç boyunca çok hevesli ve azimli bir şekilde çalıştı. Hepsi ile gurur duyuyorum. Diğer okul ve kurumdan öğrenciler ile etkileşimde bulunma şansı yakaladılar. Proje sonunda öğrencilerimiz kendileri için oldukça verimli bir deneyim edindiklerini ifade ettiler. Projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyoruz."

 

07-06-202307-06-202307-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.06.2023 - Güncelleme: 08.12.2023 09:25 - Görüntülenme: 237
  Beğen | 0  kişi beğendi